Cazare Pensiunea Conacul dintre Rauri Gura Raului judetul Sibiu Marginimea Sibiului
Home Spatii de cazare Oferte de cazare Bulgaria Zone turistice
Acest site foloseste cookies. Pentru mai multe informatii click aici

Cautare rapida

Cauta in functie de zona turistica, judetul, localitatea sau numele spatiului dorit

Localitatea Gura Raului

Marginimea Sibiului

Cauta o pensiune

Alege zona preferata pentru a vedea ofertele disponibile:

Cele mai noi pensiuni

Pensiunea Conacul dintre Rauri *** - Gura Raului

20325 vizite de la 19 Sep 2007 din care 8 in ultimele 30 de zile

Date identificare

Localitate: Gura Raului
Adresa: Gura Raului
Judet/Zona: Sibiu
 
Telefon: se transmite prin email
Proprietar: fam Tepes
Contact: Nicolae Tepes

Descriere spatiu

Pensiunea Conacul dintre Riuri situata in comuna Gura-Riului judetul Sibiu dispune de:
- 9 camere duble mari, spatioase, TV + cablu , frigidere, bai proprii. Daca este necesar se mai pot adauga paturi suplimentare
- 2 apartamente :
Apartamentul mare compus din sufragerie cu semineu, loc de servire a mesei, TV+cablu, frigider, balcon, dormitor + baie cu cabina de dus cu vibromasaj.
Apartament mic compus din sufragerie, loc de servire a mesei, TV+cablu, frigider, balcon, dormitor + baie cu cabina de dus.
- Sala de mese (50 pers ~) cu semineu, TV+cablu, terasa mare (40 pers ~) spre gradina.
- Pivnita amenajata rustic.
- Curte interioara pietruita
- Gradina cu iarba, pomi si parcare amenajata.

terasa

Orase apropiate si distanta pana la ele (km)

Sibiu (17 km)

Drum

Sosea DN1 sau DN7 = E15A Sibiu - Cristian - Orlat - Gura Raului

Acces auto

La intrarea in Gura Raului, dinspre Orlat, imediat dupa poarta de intrare in localitate, exista un panou indicator spre pensiune: prima strada la dreapta si apoi, dupa 200 m, cand strada face un unghi de 90 grade la stanga, se urmeaza cursul starzii si inca 300 m, pe partea stanga a drumului

Atractii si Obiective turistice in zona

- Muntii Cindrelului sunt modelati in cea mai mare parte in roci cristaline. Muntii si-au pastrat altitudini ridicate si masivitatea in ciuda faptului ca o serie de zone joase din jur au stimulat eroziunea fluviatila, deci a dus la erodarea puternica a vailor in trupul sau. Varfurile cele mai inalte depasesc 2000 m altitudine, Cindrel, 2244 m, fiind cel mai inalt varf al masivului.
Muntii pastreaza si urmele ghetarilor cuaternari: Caldarile glaciare de la obarsia Raului Mare (Iezerul Mare, Iezerul Mic, Gropata) sunt cele mai bine schitate, primele doua adapostind lacuri glaciare. Pe laturile de sud, vest si nord se afla trei lacuri de acumulare foarte importante: Gatu Berbecului (Negovanu), Oasa si Gura Raului.
Pe ansamblu, climatul Muntilor Cindrel favorizeaza turismul in toate anotimpurile. Cele mai propice sunt lunile de vara si toamna (pana la mijlocul lui octomrie), iar in anotimpul alb de preferat pentru iubitorii de schi sunt lunile ianuarie si februarie.

- Rezervatia complexa Iezerele Cindrelului adaposteste in zona ce poarta urmele ghetarilor exemplare de zimbri, cocosi de munte, cerbi, caprioare, ursi capre neagre.
Accesul in zona se poate face atat e sosea moderna de pe Valea Oltului (Ramnicu Valcea - Sibiu) sau pe soseaua Sibiu - Deva, cat si pe drumurile forestiere care pleaca din mai toate asezarile de la poalele muntilor.

- In renumita statiune Paltinis , aflata la cea mai mare atitudine din tara (1450 m) se poate ajunge pe soseaua modernizata din Sibiu prin Rasinarii lui Goga. Statiunea favorizeaza coborarile pe schiuri si sportul de performanta.

- Rapa Rosie
Situata la doar 3 km de orasul Sebes, pe drumul ce leaga aceasta localitate de satul Daia Romana, in partea de nord, dincolo de calea ferata, in fundul unei vai se inalta minunata Rapa Rosie .
Peretii cu inaltimi de 80 - 100 metri se ridica spre cer, intr-un balet al formelor. Picaturile de apa sapa in lutul colinei, lasand in urma trecerii lor forme ciudate: turnulete, nise, piramide, toate de culoare rosiatica cu unele inflexiuni albastrui.

- Lacuri
Teritoriul comunei Gura Râului se bucura de existenta câtorva lacuri a caror frumusete si importanta economica vin în completarea locurilor pitoresti ale asezarii.
Lacul de acumulare Gura Râului s-a format în urma construirii barajului finalizat în anul 1981. Barajul are o înaltime de 72 m si este situat la altitudinea de 550 m.
În avalul barajului este amplasata o microhidrocentrala de 3,8 MW. Lacul are o suprafata de 65 ha, o latime de 70-300 m si o capacitate de 15 milioane m3. Este utilizat pentru alimentarea cu apa a orasului Sibiu , producerea de energie electrica si nu în ultimul rând pentru regularizarea Râului Cibin.

-Lacul glaciar Iezerul Mare
Lacul glaciar Iezerul Mare este situat pe versantul nordic al platoului Cindrel la 1998 m altitudine. A luat nastere într-un circ glaciar. Are o suprafata de 3,4 ha, este lung de 320 m, lat de 190 m si are un volum de apa apreciat la cca. 19.000 m3. Se remarca prin adâncimea mare pe care o atinge în partea de S de 13,3 m. Din el se formeaza izvorul principal al Râului Mare.

- Rezervatia naturala "Iezerele" din Cindrel Se încadreaza în Muntii Cindrel din care ocupa partea înalta a acestora. Se întinde pe o suprafata de circa 450 ha, fiind cea mai mare din judet. Este o rezervatie mixta în care sunt protejate mai multe elemente ale cadrului natural: relieful glaciar, lacurile glaciare, fauna, flora, peisajul. Peisajul montan "Iezerele" din Cindrel a fost declarat rezervatie naturala în anul 1961

Structura spatiu cazare

Nr. total de locuri (persoane):26

Nr. Camere duble:7

Nr. Camere triple: 2

Nr. Apartamente: 2

Toate camerele au baie proprie

Numar sufragerii/livingrooms: 2

Restaurant: numai pt clienti

Dotari camere: tv, garderob

Facilitati

Incalzire: centrala proprie

Facilitati:
- Apa calda permanent
- Terasa / restaurant
- Gratar
- Tv
- Telefon
- Semnal GSM
- Sala conferinte
- Curte
- Livada / gradina

Alte facilitati: In apartamente cabinele de dus sunt cu hidromasaj
Mancarurile oferite sunt traditionale (friptura, tocanita, ciorba, drob de miel, cozonac, prajituri).

>> Solicitare detalii / Rezervare

Nota: Singurele raspunzatoare de continutul si verdicitatea informatiilor din oferte si prezentari, precum si de onorarea eventualelor rezervari in conditiile ofertelor sunt spatiile de cazare respective.

FOTOGRAFII

terasa prietenii turistilor la plimbare exterior sala de mese sport exterior vedere generala -.- Conacul dintre Rauri exterior
vedere din strada curte apartament - dormitor apartament - living camera dubla baie

Oferte de sezon

Oferte oricand (exceptie sarbatori)

Excursii , banchete scoli si licee la Pensiunea SELECT*** 2017

Pensiunea Select *** - Busteni
78 Lei / Camera dubla / cazare / 1 (una) noapte

Oferta extrasezon

Vila Salzburg **** - Ocna Sibiului
100 Lei / Camera dubla / cazare / 1 (una) noapte

Oferta generala

Pensiunea La Steaguri *** - Izvorul Muntelui
120 Lei / Camera dubla / cazare / 1 (una) noapte

pensiune weekend

Pensiunea 4 friends ** - Cheia
460 Lei / Toata capacitatea / cazare / 1 (una) noapte

redsquare alte oferte oricand (exceptie sarbatori)

Promo

Acces membri | Inscriere | Pachete pensiuni | Parteneri | Termeni si conditii Utilizatori | Termeni si conditii Comerciale | Despre noi | Contact | ANPC

Portal agentii imobiliare  Blogul lui Comansu  Twitter  Facebook


SC WEB TOUR SRL este inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal (ANSPDCP) cu Nr Registrului General 009157