Cazare Cabana Frasin Rucar judetul Arges Bran-Moeciu-Rucar
Home Spatii de cazare Oferte de cazare Bulgaria Zone turistice
Acest site foloseste cookies. Pentru mai multe informatii click aici

Cautare rapida

Cauta in functie de zona turistica, judetul, localitatea sau numele spatiului dorit

Localitatea Rucar

Bran-Moeciu-Rucar

Cauta o pensiune

Alege zona preferata pentru a vedea ofertele disponibile:

Cele mai noi pensiuni

Cabana Frasin (rezervare directa) *** - Rucar

14702 vizite de la 25 Oct 2008 din care 37 in ultimele 30 de zile

Date identificare

Localitate: Rucar
Adresa: Com. Rucar, Valea Frasinului nr 1
Judet/Zona: Arges
E-mail: office@greencamp.ro
Web: http://cabanafrasin.ro
 
Telefon: 0728828524
Fax: +40-248544582
Proprietar: Iancu Radu
Contact: Iancu Radu

Descriere spatiu

Cabana are 21 locuri de cazare in 9 camere dotate toate cu bai proprii, un salon pentru luat masa si zacut, cu iesire intr-o terasa mare acoperita, spatii de discutii, grupuri sanitare, bucatarie utilata complet, gratar in curte, leagan, panou de catarare, hamace, loc pentru foc de tabara, parau in fata cabanei, o poienita pentru diverse activitati , poteci prin curtea cabanei , amenajate prin padurea de conifere si mesteceni , doi catei pe post de ghizi (Bobita si Micuta ) si o pisica (Nutica) fara niciun post; pentru asta ministerul turismului ne-a clasificat cu 3 stele.

Utilitatile Cabanei Turistice Frasin - permanent si neconditionat la dispozitia turistilor:

Parcare pentru autoturisme si biciclete, apa curenta , apa calda, electricitate 220-380 V, caldura calorifere prin centrala proprie , internet, telefon, frigider pentru alimente la dispozitia turistilor , bai proprii in camere , grup sanitar salon , centru de prim ajutor , statie sonorizare. Mobilierul e din lemn masiv, decoratiunile sunt de bun gust, avem o mica biblioteca de unde puteti imprumuta carti in perioadele ploioase sau de insomnie ; in caz ca cititul dauneaza ochilor, ne-am gandit si la asta, va ajuta televizoarele din camera, Wi- Fi -ul neparolat, biliardul, rummy-ul, tablele, cartile de joc, muzica in surdina … . Pe setosi ii va motiva barul, ce contine pentru comercializare, la preturi mici, racoritoare, ceaiuri, cafea, vin si bere.

Reguli si conditionari
In afara obiectivelor turistice bine conturate ale zonei , gen castelul Bran , Moieciu si Pestera , Mausoleul Mateias , te ajutam sa vezi si altceva , sa descoperi natura in sensul cel mai pur, oferindu-ti informatii utile despre zona , despre accesul ,semnalizarea si dificultatile traseelor , despre starea drumurilor , despre echipamentul necesar unei excursii reusite, despre traseele de cicloturism in cazul in care veniti cu bicicleta ,etc . Pentru toate astea suntem aici si …, indiferent de locul unde sunteti cazati , suntem bucurosi sa va putem ajuta .

cabana vara

Orase apropiate si distanta pana la ele (km)

Campulung Muscel – 25 km Moeciu -35 km Targoviste – 60 km Brasov – 65 km Pitesti – 75 km Bucuresti -165 km prin Targoviste sau 190 km prin Pitesti

Drum

Caile rutiere ce patrund din si în interiorul Culoarului Rucar—Bran -Cîmpulung—Dragoslavele—Rucar—Bran (DN 73) are 74 km lungime si este complet modernizat, reprezentînd de fapt vechiul drum transcarpatic al Branului, din care se desprind numeroase sosele judetene si comunale catre toate asezarile si obiectivele turistice din culoar; -Tîrgoviste—Voinesti—Stoenesti—Valea Mare-Pravat (DN 72 A) ,are o lungime de 74 km si este modernizat din anul 1969. Reprezinta drumul ele acces principal care patrunde în culoar pe la Stoenesti, de unde se desprinde si drumul judetean Stoenesti — Dragoslavele, DN 72A ce se racordeaza în localitatea Valea Mare-Pravat (lînga Combinatul de lianti de la Mateias) cu drumul national Cîmpulung —Bran (DN 73); -Predeal—Rîsnov (DN 73A) deriva din DN1 (Bucuresti — Brasov) a carui bifurcatie are loc la Predeal. DN 73A se racordeaza apoi la Rîsnov cu DN 73 (Pitesti — Cîmpulung — Brasov); -Stoenesti—Dragoslavele, cu o lungime de 8 km, este partial modernizat, favorabil circulatiei auto si scurteaza cu 20 km accesul spre culoar prin DN 72 A si apoi DN 73. -Podu Dîmbovitei—Satic—Pecineagu, cu o lungime de 21 km, însoteste valea superioara a Dîmbovitei. Este un drum nemodernizat. Acest drum faciliteaza accesul în culoarele Tamas si Otic, precum si patrunderea spre muntii Iezer-Papusa, Piatra Craiului, Ţaga si Fagaras. -Podu Dîmbovitei—Dîmbovicioara—Brusturet are 10 km lungime, modernizat pana in satul Dîmbovicioara si Ciocanu ,bine întretinut, accesibil mijloacelor auto cu mentiunea ca în perioada noiembrie — aprilie drumul este dificil, iar sectorul Dîmbovicioara — Brusturet iarna este impracticabil -Drumul comunal Dambovicioara -Ciocanu -Sirnea (3 km ) este modrnizat pana in Ciocanu (2,5 km). Astfel se scutesc 20 km prin varianta de ocolire prin Fundata -Sirnea -Drumul comunal Fundata—Sirnea (5 km) se desprinde din DN 73 (în apropierea popasului turistic Sirnea), accesibil aproape tot timpul anului, este bine întretinut si reprezinta calea de acces spre localitatea turistica Sirnea -Drumul comunal Fundata—Fundatica (3 km) se desprinde tot din DN 73, în centrul comunei Fundata. Este unul dintre cele mai înalte drumuri auto din Carpatii Meridionali. Iarna este dificil de parcurs. Recent s-a modernizat , turnandu-se asfalt doar in Fundata. -Drumul comunal Moeciu—Fundatica – Podul Dambovitei , drum nemodernizat, se bifurca din centrul comunei Moeciu, desprinzîndu-se din DN 73 si urmareste îndeaproape valea Moeciului spre amonte -Drumul comunal Bran-Magura (6 km), modernizat dar nu in totalitate, bine întretinut, permite accesul în Platforma Bran si apropierea de Cheile Prapastiei din Muntii Piatra Craiului. Automobilistii pot folosi statiile PECO de la Cîmpulung, Rucar , Bran si Rîsnov

Acces auto

Cabana este amplasata pe Valea Frasinului , la altitudinea de 730m , in puctul de intersectie a Muntilor Leaota cu Masivul Iezer Papusa ,pe malul drept al paraului Frasin. Distanta din DN 73/E574 pana la cabana este de doar de 700 m, Accesul se face pe drum asfaltat recent (noiembrie 2012) .Se poate ajunge la noi cu orice tip de masina , indiferent de sezon. Coordonatele GPS ale Cabanei Latitudine : N 45,35908; Longitudine: E 25,16209 Accesul este facil cu autoturismul din drumul ce leaga Brasovul de Pitesti (via Campulung ) sau un drum mai scurt Bucuresti- Targoviste – Stoenesti-Dragoslavele . - Daca veniti din Bucuresti pe A1 , de pe autostrada la km 115 faceti dreapta catre Brasov (via Campulung) urmand DN 73. La iesirea din Campulung tineti Brasovul ( DN73 ; E 574) si urcati Mateiasul pana la Mausoleu, apoi coborati pana in Loc. Dragoslavele. Inainte cu circa 100 m de intrarea in Rucar faceti stanga peste podul de pe raul Dambovita.Ca reper, panoul publicitar din cadru metalic alb al pensiunii Lyana si marcajul bulina rosie pe fond alb catre Vf Capitanul si Cabana Frasin . Dupa trecerea podului , urmati marcajul bulina rosie spre dreata si urcati pe Valea Frasinului iar la sfarsitul asfaltului si inceputul drumului forestier, pe malul stang al apei, se afla cabana. Accesul asta nu e prea frumos, trebuie sa treceti pe langa baracile fostului santier al Hidroelectica , dar odata ce ati intrat pe Valea Frasinului se schimba perspectiva. Pentru cei ce vin din Bucuresti via Targoviste ( traseu mai scurt cu 35 km ) le recomandam breteaua Stoenesti- Dragoslavele ( 11 km ) prin Valea Dambovitei , drum ce se va intersecta cu DN73 in localitatea Dragoslavele . Drumul este bun insa pe o portiune de 3 km drumul merge prin padure . Peisajul este incantator pe Valea Dambovitei ce separa aici Muntii Leaota de Podisul Getic . Daca nu veniti cu masina personala, din Bucuresti, va ajuta Lucky Tours, cu autocarul de la Autogara Militarii (zona Pacii). Traseul dureaza cam 3 ore si jumatate si va lasa la 15 minute de mers pe jos de cabana. Din Brasov , gara Bartolomeu, sunt curse regulate spre Campulung.

Atractii si Obiective turistice in zona

Obiective turistice in zona , plecare de la Cabana Frasin.

1. Castelul Bran- 45 min/ 35km – prin DN 73 sau Sirnea

2.Cheile si Pestera Dambovicioara – 15- 20 min- prin DN 73

3.Manastirea Negru Voda Campulung – 30 min/25 km- prin DN 73

4.Schitul rupestru Cetatuia Negru Voda de la Cetateni – 30 min /20 km – prin breteaua Dragoslavele- Stoenesti

5. Manastirea rupestra Namaesti – 20 min – 17 km- prin DN 73

6. Schitul Dragoslavele si Resedinta Patriarhiei . -2km -

7.Mausoleul Eroilor Mateias-15 min- 14 km prin DN 73

8.Barajul Pecineagu – 1,5 ore/ 35 km – drum forestier

9.Barajul Rausor-30 min- 30 km – drum asfaltat

10. Turul zonei , traseu mixt ( drumuri asfaltate si drumuri forestiere , necesita 4×4) catre Satele montane Dambovicioara ,Ciocanu , Rucar , Sirnea , Fundata , Fundatica , Dragoslavele , Stoenesti . Detalii la Cabana Frasin .

Trasee in Masivul Leaota
Traseul 1 – cruce rosie / 3-4 ore
– Valea Caselor- Muntele Iuda- Vf Cioara ( 1856m )
( se intersecteaza cu traseul 2 in culmea Estica a Muntelui Cioara).
Traseul 2- banda galbena /4-5 ore
- Valea Caselor sau valea Luncii – Saua Prislop (pe sub Piatra Dragoslavelor)- Saua Prislop- Lacul Domnitei ( Muntele Albescu)- Vf Cioara- Culmea Leaota (2000m )
Traseul 3- punct albastru / 2 ore
- Valea Luncii- Fundul Neagului ( deasupra Cheilor Mari ale Dambovitei, limita P.N. Piatra Craiului)- Piatra Berbecilor- Saua Prislop -din saua de sub Piatra Berbecilor se pleaca pe triunghi albastru catre Vf Piatra Dragoslavelor( Vartoapele) si se inchide traseul de creasta , intersectandu-se cu traseul 4.
Traseul 4- triuinghi albastru / 2,5 ore
- Valea Luncii – Vf. Piatra Caselor (1435m) , traseu de creasta
Traseul 5 - cerc albastru /2-3 ore
- Cabana Frasin – Saua Prislop – Cheile Ghimbavului
Se pleaca pana in Saua Prislop pe punct albastru sau banda galbena pana in Saua Prislop, intersectandu-se cu drumul forestier ( cruce galbena ) ce coboara in bazinul Ghimbavului spre Fierarie . In dreptul Schitului de pe Muntele Mogos se coboara pe poteca pana la intrarea in Cheia Ghimbavului pe sub Coltii Ghimbavului . De aici se continua 1-1, 5 ore prin cheia neamenajata , traseul se face prin apa pana la intersectia cu Cheia Mare a Dambovitei . Pentru acest traseu cereti informatii suplimentare la Cabana .

Trasee in Piatra Craiului

Pentru trseele din Piatra Craiului va recomandam accesul prin Podul Dambovitei ( 8 km pe DN 73 ) .

Pentru versantul vestic :

C.H.E Clabucet- Cerdacul Stanciului- Marele Grohotis / cruce galbena /2,5- 3ore

Din Podul Dambovitei se urmeaza in amonte Raul Dambovita prin Cheia Plaiului (drum pietruit si destul de prost) spre barajul de la Satic pana la Centrala Hidroelectica Clabucet . Se poate parca la centrala Clabucet sau in parcarea de vis-a-vis. De aici , pe cruce galbena , 40 min pana la refugiul Garofita Pietrei Craiului prin Valea Dragoslavenilor. De la refugiu continuam pe cruce galbena, 40 min-1 0ra, prin Padina Lancii pana la intersectia cu Drumul Granicerilor. Se poate continua traseul spre stanga , 3 ore , pana in Plaiul Foii , spre dreapta , 1 ora , la Cruce Granicerului- Cabana Valea lui Ivan sau , cel mai indicat , se urca inca 1 ora pe cruce galbena pana sub Umerii Pietrei Craiului la Marele Grohotis , Pestera si Cerdacul Stanciului. De aici , accesul pe creasta prin Saua Funduri sau coborare pe la Crucea Granicerului – Valea lui Ivan – C.H.E. Clabucet.

Pentru versantul estic :

Podul Dambovitei- Cabana Brusturet- Saua Funduri – Creasta / 3,5-4 ore

Podul Dambovitei- Cabana Brusturet- Poiana Grind- Vf. La Om – Creasta / 6 ore

Din Podul Dambovitei , prin Cheia Dambovicioarei si Cheia Brusturet, cu auto 10-15 min (drum asfaltat pana la Pestera Dambovicioara), pana in apropierea Cabanei Brusturet . Aici se poate parca in fata cabanei . De aici traseul se ramifica , spre stanga catre Saua Funduri (3 ore) prin Varful Pietricica sau prin Valea cu Apa, inainte prin Valea Seaca a Pietrelor pana “La Table” , urcand apoi pe traseul clasic spre Vf . Piscul Baciului ( La Om ) prin Poiana Grind.

Binenteles ca se pot face multe alte trasee in Piatra Craiului , fara atingerea crestei , marcajele spre si in masiv fiind foarte bine evidentiate .

Trasee in Masivul Iezer – Papusa

Traeul 6- punct rosu / 2-2,5 ore

Cabana Frasin – Vf Capitanul (1400 m) Traseu marcat in circuit , de culme joasa Accesibil tot timpul anului .

Traseul 7 – trunghi albastru- banda albastra – 4-6 ore

Vf . Capitanul – Saua Tefeleica – Vf Papusa ( 2391 m)

Din Plesa Capitanului se urmeaza culmea joasa (triunghi albastru, marcaj deficitar) pana in Saua Tefeleica ( 2-3 ore) . Aici traseul se intersecteaza , la stanga catre Cabana Voina , la dreapta catre C.H.E. Clabucet pt accesul in Piatra Craiului , inainte , circa 2 ore , traseul continua pe banda albastra , in urcus domol ,pana la Izvoarele Argeselului in Saua Gradisteanu sub Varful Papusei.

Pentru accesul in Iezer , va recomandam deplasarea cu auto pe DN 73 pana in Campulung ( 20 km). De aici, in amonte pe Raul Targului , prin Leresti – Barajul Rausor, pe un drum de circa 15 km , asfaltat recent , se ajunge la Cabana Voina ,de unde pornesc majoritatea traseelor in Masivul Iezer- Papusa , trasee catre Crucea Ateneului , Lacul Iezer , Vf Rosu si Vf Batrana .

Structura spatiu cazare

Nr. total de locuri (persoane):20

Nr. Camere duble:8

Nr. casute : 1

Toate camerele au baie proprie

Numar sufragerii/livingrooms: 2

Restaurant: numai pt clienti

Dotari camere: tv, balcon, garderob, frigider

Facilitati

Incalzire: centrala proprie

Facilitati:
- Apa calda permanent
- Terasa / restaurant
- Gratar
- Tv
- Telefon
- Internet
- Semnal GSM
- Sala conferinte
- Curte
- Pescuit

Numar locuri de parcare proprii: 20

Alte facilitati: Reguli si conditionari

Noi zicem ca suntem de treaba si primitori. . . Dar Atentie! ! ! ! ! Avem cateva reguli la care tinem cu dintii si. . . credeti-ne, nu facem compromisuri : Pe aici : interzis total la manele si marlanisme si alte derivate de genul “pumnii mei nu are minte ”Accesul in cabana se face pe baza de incaltamine curata adusa de acasa sau cu papucii din dotarea cabanei , insa pt baietii cu “delicatele” picioruse nr 48 sau 49, nu se gaseste nimic ; In interiorul cabanei , ca de altfel in orice cabana turistica , nu se fumeaza ;exista locuri amenajate , terasa inchisa , barul din curte , etc. unde fumatul este permis .

>> Solicitare detalii / Rezervare

Nota: Singurele raspunzatoare de continutul si verdicitatea informatiilor din oferte si prezentari, precum si de onorarea eventualelor rezervari in conditiile ofertelor sunt spatiile de cazare respective.

FOTOGRAFII

vedere din curte seara iarna alt spatiu de relaxare vedere din cabanuta iarna la cabana busu pisoiul si luka catelul din drumetii in piatra craiului baie camera
camera spatiu de discutii salonul terasa cabanei anexa cabanuta mica inceput de iarna de sarbatori cabana vara curtea si anexa


NOTA:
* Pentru unitatile de cazare care au datele de contact publice pe site, rezervarile se fac direct catre destinatar (proprietarul/adminsitratorul/managerul unitatii de cazare): prin email, tel/fax sau formularul de cerere detalii/rezervare; Avantajele rezervarii directe >>
** Pentru celelalte unitati de cazare, care nu au datele de contact publice pe site, rezervarile se fac exclusiv prin intermediul formularelor de cerere detalii/rezervare aflate in oferta sau pagina de prezentare. Cererea dvs va ajunge la destinatar, urmand ca dvs sa primiti, in momentul confirmarii rezervarii, toate informatiile despre unitatea de cazare respectiva, inclusiv datele de contact.

Oferte de sezon

Oferte oricand (exceptie sarbatori)

Oferta extrasezon

Vila Salzburg **** - Ocna Sibiului
100 Lei / Camera dubla / cazare / 1 (una) noapte

pensiune weekend

Pensiunea 4 friends ** - Cheia
460 Lei / Toata capacitatea / cazare / 1 (una) noapte

camera weekend

Pensiunea 4 friends ** - Cheia
100 Lei / Camera dubla / cazare / 1 (una) noapte

2 nopti in Apuseni

Cabana Poiana Galdei neclasificat - Poiana Galdei
140 Lei / Camera dubla / cazare / sejur 2 nopti

redsquare alte oferte oricand (exceptie sarbatori)

Promo

Acces membri | Inscriere | Pachete pensiuni | Parteneri | Termeni si conditii Utilizatori | Termeni si conditii Comerciale | Despre noi | Contact | ANPC

Portal agentii imobiliare  Blogul lui Comansu  Twitter  Facebook


SC WEB TOUR SRL este inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal (ANSPDCP) cu Nr Registrului General 009157