Cazare Pensiunea Centrul de jurnalism Romanesti judetul Timis Banat-Crisana
Home Spatii de cazare Oferte de cazare Bulgaria Zone turistice
Acest site foloseste cookies. Pentru mai multe informatii click aici

Cautare rapida

Cauta in functie de zona turistica, judetul, localitatea sau numele spatiului dorit

Localitatea Romanesti

Banat-Crisana

Cauta o pensiune

Alege zona preferata pentru a vedea ofertele disponibile:

Cele mai noi pensiuni

Pensiunea Centrul de jurnalism (rezervare directa) ** - Romanesti

12654 vizite de la 01 Sep 2007 din care 9 in ultimele 30 de zile

Date identificare

Localitate: Romanesti
Adresa: Timisoara, Str.Mitropolit Andrei Saguna Bloc U 2 Sc. B ap. 7
Judet/Zona: Timis
E-mail: marian_odangiu@yahoo.com
Web: http://www.fundatiavest.ro
 
Telefon: 0723 907 153
Cod postal: 300108
Fax: 0256 293 889
Proprietar: SC MVM Holiday srl
Contact: Marian Odangiu

Descriere spatiu

1 camera x 2 paturi, 3 camere x 3 paturi, bai individuale cu dus, CATV, restaurant pensiune (12 locuri), sala training, retea 4 PC, internet wireless

Exteror vara 1

Orase apropiate si distanta pana la ele (km)

Lugoj (40 km) Timisoara (100 km) Deva (60 km)

Drum

E70 Timisoara-Lugoj DN 68 A Timisoara-Lugoj-Ilia-Deva si linia CFR 212. Dinspre valea Muresului, zona este accesibila, fie direct de la Savarsin, pe un drum modernizat de 22 Km., fie prin Ilia.

Acces auto

Satul Romanesti este prima localitate dupa bifurcatia din comuna Cosava spre localitatea Tomeşti - Valea lui Liman

Atractii si Obiective turistice in zona

Lacul Fardea - construcţia barajului a inceput in 1972, iar acumularea in 1976, atingand in 1977 aproape 25 milioane mc. Etapa a doua a inceput in 1981, fiind proiectata pentru acumularea unui volum de apa de 51 milioane mc. Are o suprafata de 460 ha, fiind cel mai mare lac din judetul Timis.

Manastirea Fardea - amplasata in apropierea localitatii cu acelasi nume, la 8 km de comuna Traian Vuia. Amenajarile au fost finalizate in 2008. Manastire de maici,

Muzeul Traian Vuia - comuna Traian Vuia, a fost sediul unui district romanesc in secolele XV-XVI, aflat in stapanirea familiei Huniazilor. A fost locul copilariei marelui inventator roman Traian Vuia (nascut in satul Surducul Mic, din apropiere; la iesirea din localitate, intr-un cot al soselei, se afla amplasata o placa de marmura cu medalion de bronz care indică locul in care, la 17 august 1872, s-a născut marele inventator)

Cetatea medievală Faget - amplasata pe terasa inferioara a raului Bega, la marginea de nord a localitatii Faget, pe urmele unei fortificatii medievale atestate la 1548. Cetatea este partial cercetata si restaurata.

Muzeul literar -Traian Iancu, Faget - amenajat in Casa memoriala a poetului. Printre exponate se afla numeroase manuscrise şi documente aparţinand celor mai reprezentativi scriitori romani din secolul XX.

Biserica de lemn Batesti - secolul XVII, situata la 2 km de sosea, la iesirea din Faget spre Deva.

Biserica de lemn Margina - ridicata in anul 1737 si pictata in 1784 are hramul "Cuvioasa Paraschiva"

Casa memoriala Sorin Titel, Margina - expune documente, manuscrise si fotografii aparţinand celui mai important prozator banatean din soculul XX.

Colecţia de arta populara "Letitia Clopotel", Margina - conţine exponate de port popular si tesaturi traditionale secolele XIX-XX.

Casa Postei Cosava. Aici a poposit, pentru o noapte domnitorul Alexandru Ioan Cuza in drum spre exilul la Heidelberg.

Biserica de lemn Curtea - construita in 1794 pastrează pictura din 1806.

Pestera cu apa Romanesti - se afla pe versantul nordic al Dealului Filip, la cota 340 m si are o lungime totala de 370 m. Intrarea, orientata spre NNV, este lată de 9,5 m. si inalta de 2 m.,fapt ce permite iluminarea difuza pană la 70 m. In "Sala liliecilor" se afla un depozit guano exploatat partial in trecut. Are o coloana de 7 m inaltime numita "Tibia si peroneul".

Biserica de lemn Romanesti - construita in secolul al XVII-lea din barne de stejar, in sistemul "coada de randunica".

Manastirea Balta Calda/Izvorul lui Miron Romanesti - lucrările au inceput in 1912, la initiativa patriarhului Miron Cristea. Amenajarile au fost finalizate in 1929, iar sfintirea s-a facut la 20 iulie 1931. Manastire de calugari. Dispune de locuri de cazare.

Centrul de jurnalism Romaneşti (pensiune) - situat in apropierea Bisericii ortodoxe din localitate. Amenajarile au inceput in anul 2002 si au fost finalizate in 2004. Dispune de 11 locuri de cazare, 12 locuri pentru servirea mese, sala de mini conferinte, teren de sport si agrement.

Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului, Luncanii de Sus - finalizată in 2008. Manastire de maici. Dispune de locuri de cazare.

Peştera din Stanca lui Florian - situată la 300 m. amonte de fosta fabrica de sticlă, in versantul abrupt din dreapta vaii Bega, se afla la 2 m.deasupra talvegului. Este o peştera mica, lunga de numai 10 m.

Monumentul turistului, situat in apropierea carierei de marmura de la Ruschita, fiind unul dintre cele mai vechi monumente turistice de la noi din tara, datand incă din 1883

Pestera de la Pietroasa - o peştera unica in felul ei datorita unei dominante cromatice numita de speologi "albastru de Pietroasa".

Biserica de lemn Crivina de Sus - datata printr-o inscriptie de la 1676

Cariera de marmură Ruschita - este unul dintre centrele miniere importante şi cu traditie din Muntii Poiana Ruscai, cunoscut pentru exporturile de miniereu de plumb, zinc şi fier, dar mai ales pentru cele de marmură alba.

Structura spatiu cazare

Nr. total de locuri (persoane):11

Nr. Camere duble:1

Nr. Camere triple: 3

Toate camerele au baie proprie

Restaurant: cu acces public

Dotari camere: tv, balcon, garderob, frigider, aer conditionat

Facilitati

Incalzire: centrala proprie

Facilitati:
- Apa calda permanent
- Bucatarie
- Terasa / restaurant
- Gratar
- Tv
- Telefon
- Internet
- Semnal GSM
- Sala conferinte
- Curte
- Livada / gradina
- Echitatie
- Pescuit

Numar locuri de parcare proprii: 4

>> Solicitare detalii / Rezervare

Nota: Singurele raspunzatoare de continutul si verdicitatea informatiilor din oferte si prezentari, precum si de onorarea eventualelor rezervari in conditiile ofertelor sunt spatiile de cazare respective.

FOTOGRAFII

Vedere generala Vedere generala 1 Vedere generala 2 Harta turstica a zonei Romanesti Revelion 2010 n Banat Revelion 2010 n Banat Revelion 2010 n Banat Centrul de jurnalism Revelion
Exteror vara 1 Interior camera Interior hol camere Baie Masa festiva Speoconcert Pestera Romanesti


NOTA:
* Pentru unitatile de cazare care au datele de contact publice pe site, rezervarile se fac direct catre destinatar (proprietarul/adminsitratorul/managerul unitatii de cazare): prin email, tel/fax sau formularul de cerere detalii/rezervare; Avantajele rezervarii directe >>
** Pentru celelalte unitati de cazare, care nu au datele de contact publice pe site, rezervarile se fac exclusiv prin intermediul formularelor de cerere detalii/rezervare aflate in oferta sau pagina de prezentare. Cererea dvs va ajunge la destinatar, urmand ca dvs sa primiti, in momentul confirmarii rezervarii, toate informatiile despre unitatea de cazare respectiva, inclusiv datele de contact.

Oferte de sezon

Oferte oricand (exceptie sarbatori)

Oferta extrasezon

Vila Salzburg **** - Ocna Sibiului
100 Lei / Camera dubla / cazare / 1 (una) noapte

pensiune weekend

Pensiunea 4 friends ** - Cheia
460 Lei / Toata capacitatea / cazare / 1 (una) noapte

camera weekend

Pensiunea 4 friends ** - Cheia
100 Lei / Camera dubla / cazare / 1 (una) noapte

2 nopti in Apuseni

Cabana Poiana Galdei neclasificat - Poiana Galdei
140 Lei / Camera dubla / cazare / sejur 2 nopti

redsquare alte oferte oricand (exceptie sarbatori)

Promo

Acces membri | Inscriere | Pachete pensiuni | Parteneri | Termeni si conditii Utilizatori | Termeni si conditii Comerciale | Despre noi | Contact | ANPC

Portal agentii imobiliare  Blogul lui Comansu  Twitter  Facebook


SC WEB TOUR SRL este inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal (ANSPDCP) cu Nr Registrului General 009157